Takuukirurgit tarjoavat laserleikkaukseen rahat takaisin -takuun ja ottavat henkilökohtaisesti vastuun lopputuloksista

Tälle sivulle ovat tervetulleita kaikki taittovirheitä hoitavat silmäkirurgit, jotka ottavat vastuuta työstään OcuCoachin määrittelemällä vaativalla tasolla ja antavat laserleikkaukseen rahat takaisin -takuun. Kun asiakkaat oppivat pyytämään takuukirurgiset hoitolupaukset ja edellyttämään laadukasta toimintamallia hoidoltaan, silmäkirurgitkin ryhtyvät takuita tarjoamaan.

Tällä hetkellä OcuCoach-tarkistuslistaa käyttää ainakin:

Jarno Ylitalo

Kirurgi, silmätautien erikoislääkäri, LL, FEBO, FWCRS

Ensimmäinen takuukirurgi

Jarno Ylitalo on tehnyt pitkän uran silmälääkärinä ja silmien taittovirheitä hoitavana kirurgina. Hän on tehnyt yli 16 000 laserleikkausta silmäleikkauksia tarjoavissa klinikoissa (Eiran sairaala, Silmäsairaala Valo, Silmäasema, Mehiläinen, Bulevardin Klinikka ja EyeKarelia Silmäasema). 

Ylitalon mielestä taittovirhekirurginen teknologia ja tietämys ovat kehittyneet sille tasolle, että terveiden silmien leikkauksiin kuuluu antaa takuu lopputuloksen laadusta siten, että leikkauksen tekijä ottaa lupauksistaan rahassa mitattavan vastuun. Vain siten toimintamalli muotoutuu automaattisesti tuottamaan asiakkaalle parasta mahdollista laatua.

Silmäkirurgi Jarno Ylitalo antaa silmien laserleikkaukseen takuukirurgiset hoitolupaukset. Silmien laserleikkaus on entistä turvallisempi ja tarkempi toimenpide, kun saat rahat takaisin -takuun, jonka Silmäasema kielsi vuonna 2013.

Anriikka Viik ja Jarno Ylitalo ovat yhteistyössä kehittäneet OcuCoach-tarkistuslistan tietosisällön. Ylitalo on myös antanut Viikille haastatteluja sekä kommentoinut tämän tekstejä teoksessa Loppu linssiinviilaukselle.

Jarno Ylitalo:
Haluan tehdä takuukirurgiaa, koska se on eettisesti kestävä toimintamalli

Olen kiitollinen asiakkaideni luottamuksesta vuosien varrella. Luottamus on kallisarvoinen lahja, jonka me kirurgit saamme potilailtamme ja asiakkailtamme. Sitä kuuluu kohdella kunnioituksella!

Olen tehnyt lääkärin töitä 25 vuotta, joista viimeiset 15 vuotta päätoimisesti silmien taittovirhekirurgiaa. Tiedän yli 16 000 laserleikkauksen jälkeen tarkalleen ne karikot, joihin voisin eksyä asiakkaana lähtiessäni hakemaan parannusta tärkeimmän aistini toimintaan.

OcuCoach-tarkistuslistan kysymykset on laadittu sulkemaan pois karikoita, vaikka laserleikkausta harkitseva ei tietäisi niistä mitään.

Tarkistuslista kattaa ne hoitolupaukset, jotka ovat oleellisia lopputuloksen laadun kannalta. Kaiken sen perusteella, minkä alan läpikotaisin tuntevana tiedän, en itse lähtisi leikkauttamaan terveitä silmiäni ilman tarkistuslistassa yksiselitteisesti määriteltyjä reunaehtoja hoidon laadun takeena.

Lääkärin kaikkein tärkein velvoite ja asia, jonka suhteen ei milloinkaan saa tehdä kompromisseja, on jokaisen ratkaisun tekeminen hänen toimintansa kohteena olevan henkilön parasta mahdollista hoitoa ajatellen. Myös yleisinhimilliseksi ymmärrettävä koodisto edellyttää, että toimimme lähimmäisiämme kohtaan samoilla edellytyksillä kuin toivomme itseämme kohdeltavan.

Mikään syy ei oikeuta jättämään asiakkaan etua tärkeysjärjestyksessä taka-alalle, olimmepa toimintaa suorittavia kirurgeja tai toiminnan omistavia liikemiehiä tai -naisia.

Meillä ei ole yksinkertaisesti minkäänlaista moraalisesti hyväksyttävää perustetta sille, että suostuisimme toimimaan tavoilla, jotka lisäävät asiakkaidemme riskitasoa!

Tämä tulee huomioida erityisesti tarkasteltaessa yksityisen terveydenhuollon monopolisoitumisen eettisiä ja moraalisia ongelmakohtia. Ne ovat toki laajemman yhteiskunnallisen käsittelyn tarpeessa kuin Loppu linssiinviilaukselle -neuvotteluoppaan näkökulma, joka on palvelua etsivän auttaminen informoitujen päätösten tekemisessä.